Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi’nden EXPO için heyecan verici öneri

Ege Üniversitesi’nden EXPO için heyecan verici öneri

Dünya turunun tanıtım çıktıları arasında; televizyon belgeseli , yabancı ve yerli haber ve TV programları, sosyal medya, bloglar ve forumlar, yol fotoğrafları sergisi, yolculuk kitabı, gezi ve turizm ile ilgili çeşitli yayın organlarında yayınlanacak yol notları, konferanslar ve röportajlar bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 10:23
İZMİR (Ege Ajans)-Ege Üniversitesi’nden bir grup gönüllü akademisyen İzmir’in Expo adaylığı için kamuoyu yaratmak üzere, dört ay sürecek bir dünya turu için kolları sıvadı. 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “üniversite olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Cesaret ve fedakarlık gerektiren bir tanıtım etkinliği planladık. Altı kişiden oluşan bir ekip, iki arazi aracıyla 25 ülkeyi ve 65 şehri kapsayan büyük bir maceraya girişmek için hazır. Projenin amacı, EXPO’ya daha önce ev sahipliği yapmış şehirlerin üzerinde yer aldığı bir rotayı izleyerek, Kasım 2013 öncesinde Paris’te tamamlanacak tam bir dünya turunu tamamlamak ve bu girişime tanıklık edecek bir belgesel ile İzmir ve Türkiye lehinde, yerli ve yabancı kamuoyu oluşturmaya destek olmaktır” dedi.
Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, söz konusu etkinliğin, Ege Üniversitesi’nin bulunduğu coğrafyanın geleceğine dair hissettiği sorumluluk ve çağdaş vizyonu doğrultusunda rekabetçi, donanımlı, yaratıcı, özgüvenli, meraklı, kendini ve dünyayı daha iyi tanıyan ve anlayan lider bireyler yetiştirme misyonu çerçevesinde planlandığını belirtti. Dünya turunun tanıtım çıktıları arasında; televizyon belgeseli , yabancı ve yerli haber ve TV programları, sosyal medya, bloglar ve forumlar, yol fotoğrafları sergisi, yolculuk kitabı, gezi ve turizm ile ilgili çeşitli yayın organlarında yayınlanacak yol notları, konferanslar ve röportajlar bulunuyor.

Yol ekibi; farklı yabancı dillerde iletişim, belgesel, doğa fotoğrafçılığı, sualtı görüntüleme teknikleri, havadan görüntüleme teknikleri, arazi aracı, motosiklet, bisiklet, dağcılık, arama kurtarma, ilkyardım gibi alanlarda sertifikalı ve deneyimli akademisyenlerden oluşuyor. Ekip koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bintuğ ÖZTÜRK, planlanan dünya turunun; Paris’teki oylama öncesinde İzmir’in adaylığının heyecan yaratacak bir yolla gündeme taşınmasının yanı sıra, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeyi de hedeflediklerini belirtti. Öztürk, “proje kapsamında EXPO organizasyonunun temel amaçlarını, tarihsel gelişimini, önceki organizasyonlardan kazanılan deneyim, bilgi, birikim ve eserleri kamuoyu ile paylaşarak, farkındalık yaratmaya katkı sağlamayı amaçladık. Türkiye için karadan yapılmış ilk dünya turu olmak gibi pek çok ilki barındırma niteliğini de taşıyan bu proje kapsamında kıtalar, ülkeler, kültürler arasında, dün ile bugün, bugün ile yarın arasında EXPO odaklı köprüler kurmayı hedefliyoruz. Umarız, katkı koymasını beklediğimiz kişi ve kurumlar bu cesur projeye sahip çıkarlar” diye konuştu.(MÜ/OK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.