Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dur' ihtarına uymadı...1 polis şehit

'Dur' ihtarına uymadı...1 polis şehit

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücünün çarptığı polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın şehit oldu.

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 10:59
Olay, dün gece İzmir-Ankara Karayolu Ergenekon Kavşağı'nda meydana geldi. Devriye görevi yapan polis ekibi, ihbar üzerine 35 DA 8402 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücüsü henüz belirlenemeyen otomobil, 2 yıllık polis memuru Ömer Faruk Aydın'a çarptı. Ağır yaralanan Aydın'ın ekip arkadaşları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından Aydın, ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan polis memuru Aydın yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Olayın aniden geliştiğini belirten Vali Bektaş, "Gencecik bir polis arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Arkadaşları görüyorsunuz kendilerini feda ederek çalışıyorlar. Biraz daha tedbirli olabilirdi. Görevini başarıyla yerine getirmek isterken şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun" diye konuştu. 

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de, ekiplerin durdurmak istediği aracın çarpması sonucu ağır yaralanan polis memurunin şehit olmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, "Araç ekiplerimiz tarafından yakalandı. Araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı, 2 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Otomobil neden kaçtı henüz bilgimiz yok. Yakalanan şahısların uyuşturucudan sabıkaları var. Tahkikat devam ediyor" dedi. Emniyet Müdürü Ceren'in polisin şehit olduğunu açıkladığı sırada bir polis memuru baygınlık geçirdi. Soruşturma sürdürülüyor.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN DÜZENLENECEK

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 'Dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücünün çarparak şehit ettiği 2 yıllık polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın için bugün tören düzenlenecek. Görev yaptığı Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki tören ardından şehit polis Aydın, toprağa verilmek üzere memleketi Antalya'ya uğurlanacak. Ayrıca, olayın ardından yakalanan 2 şüphelinin altın dolandırıcılığından arandığı anlaşıldı. İki kişinin daha arandığı, yakalanan zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildeceği belirtildi. 

GÖZALTI SAYISI 5'E ÇIKTI

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 'dur' ihtarına uymayıp iki yıllık polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın'ın şehit olmasına neden olan otomobildeki beş kişi gözaltına alındı. İlk olarak zanlılardan S.Ş., (31) ile B.K.'nın yakalandığı, takibin sürmesiyle araçtaki S.D., S.O. ve M.A.'nın da gözaltına alındığı belirtildi. 

Otomobili kullanan kişinin S.Ş. olduğunun sanıldığı, direksiyonda parmak izi incelemesi sonucu netlik kazanacağı belirtildi. B.K. ve M.A.'nın hırsızlıktan poliste kaydı bulunduğu belirtildi. Aralarında yaralama da olmak üzere 23 ayrı suçtan kaydı bulunan S.Ş.'nin denetimli serbestlikten yaralanandığı öğrenildi. S.D. ve S.O.'nun ise herhangi bir suç kaydının bulunmadığı öğrenildi.

EMNİYETTE TÖREN DÜZENLENDİ

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücünün çarparak şehit ettiği iki yıllık polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın için bugün saat 12.00'de Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Şehit polisin babası Osman Aydın, annesi Asuman Aydın ile Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir ve Özgür Özel, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Emniyet Müdürü Tayfun Ceren, polis memurları ve çok sayıda Turgutlulu törene katıldı. 

SUÇLULAR CEZASINI ÇEKECEK

Emniyet Müdürü Tayfun Ceren törende yaptığı konuşmada, şehit polisin ailesinin acısını teşkilat mensupları olarak paylaştıklarını söyledi. Ceren, "Görev esnasında meslektaşımızı kullandıkları araçla çarparak şehit eden sabıkalı, infazı bulunan alkollü şahıs yanındaki dört kişiyle birlikte kaçtıkları yerde polis ve jandarma mensupları tarafından yakalanmıştır, gerekli cezayı çekeceklerdir. Şahsım ve teşkilatım adına aziz şehidime Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarıma başsağlığı dilerim. Ruhun şad olsun aziz şehidim" dedi. 

"BU SONUCU HAK ETMEDİK"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da polis üniformasının milleti ve devleti temsil ettiğini belirterek, "Aslolan insanımıza hizmet etmektir. Hizmet için bu fedakarlıkları da yapacağız. Şehidimizi bağrımıza basacağız. Annenin, babanın ve ailesinin acısını bağrımıza basacağız. Şehidimiz genç bir çocuğumuz. Turgutlu'da sevilen sayılan ve görevini fedakarca yapmaya çalışan bir kardeşimiz. Bu sonucu hak etmedik. Hak etmedik ama hak etmeyince de ortada şehitlik doğuyor. Böyle bir güzellik oluşuyor, böyle bir onur oluşuyor. Mesai arkadaşlarının, Turgutlu'nun acısını hissedebiliyor, yaşayabiliyoruz. Ama bir yerde söz bitiyor. Yolu açık olsun, rahmet diliyorum. Ailesine ve arkadaşlarına sabır diliyorum" diye konuştu. 

YALVAÇ'TA TOPRAĞA VERİLECEK 

Konuşmaların ardından şehit polis memuru Ömer Faruk Aydın için Kuran-ı Kerim okundu. Şehit polis memurunun anne ve babası güçlükle ayakta durabildi. Vali Bektaş, şehit Aydın'ın babası Osman Aydın'ın koluna girdi. 

Şehit polisin bayrağa sarılı tabutu meslektaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Bu sırada törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis Ömer Faruk Aydın'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne gönderildi.

ZANLILAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 'dur' ihtarına uymayıp iki yıllık polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın'ın şehit olmasına neden olan otomobildeki Sedat Şimşek, Bayram Karaköse, Sertan Doysal, Seyhan Onur ve Mücahit Arıkanlı adliyeye sevk edildi. Olayın meydana geldiği bölgenin jandarmanın sınırları içinde olması nedeniyle; şüphelilerin sorgusunun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yapıldığı belirtildi. Şüphelilerin alkollü oldukları için kaçtığını söyledikleri ve sürücünün kimin olduğunu hatırlamadıklarını ifade ettiği belirtildi. 
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.