Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dünyanın bütün üniversitelerinden akreditasyon alabilecek düzeydeyiz'

"Dünyanın bütün üniversitelerinden akreditasyon alabilecek düzeydeyiz"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yaptıkları çalışmalarla dünyanın bütün üniversitelerinden akreditasyon alabilecek düzeyde olduklarını söyledi. SAÜ'de Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kültür...

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 16:50
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yaptıkları çalışmalarla dünyanın bütün üniversitelerinden akreditasyon alabilecek düzeyde olduklarını söyledi.

SAÜ'de Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kültür ve Kongre Merkezi’nde ki toplantıda yeni ders planları, bilimsel araştırmalar, stratejik plan, akademik takvim gibi konular görüşüldü. SAÜ’de görevli akademisyenlerin katıldığı toplantıda konuşan Rektör Muzaffer Elmas, başarılı bir dönemi daha geride bıraktıklarını ifade etti. Üniversite olarak stratejik planlarını yenilediklerinikaydeden Elmas, "Üniversitemiz EFQM Belgesi almış bir üniversite fakat biz belge almak için çalışan bir üniversite değiliz, çalışmalarımızla en iyi yaparak başvurduğumuz her belgeyi alabilecek bir üniversiteyiz. Bugün yaptığımız çalışmalarla dünyanın bütün üniversitelerinden akreditasyon alabilecek düzeydeyiz." diye konuştu.

Akademik Personelin yurtdışı çalışmaları, yabancı dil eğitimi ve ihtiyaç olan kitapların temininde bütçe sınırı koymadıklarını belirten Rektör Elmas, şunları kaydetti: "Yeni yaptığımız düzenleme ile sadece akademik personelin değil yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ihtiyacı olan kitapları temin edeceğiz. Akademik personelimiz için 10 tane yabancı hocanın ders vereceği yeni bir İngilizce kursu başlatıyoruz."

YÖNETMELİKTEKİ DEĞİŞMELER VE AKADEMİK TAKVİM

Ders plan ve içerikleri, yönetmelikte yapılan değişmeleri, öğrenci görüşleri ve akademik takvim hakkında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ise senato da alınan kararlar doğrultusunda yönetmelikte değişikliğe gidildiğini ifade ederek; "ÇAP ve 3,00 ortalaması olan öğrencilerin, dönemde 30AKTS’ye ek olarak 15 AKTS (yani 3 ders daha) alabilecekler. Bu sayede başarılı öğrencilerin mağduriyetlerini giderdik. Derse kayıt sürecinde başarısız olunan derslere öncelikli kayıt yaptırılması zorunluluğu kaldırıldı. Mevlana-Erasmus-Farabi-ÇAP-Farklı bölümlerden ders alma ve aktarmalarda AKTS uyumsuzluğu durumlarında, ders saati veya kredisi esas alınacak." dedi.

SAÜ'nün 2014-2018 stratejik planı hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken de 5 yıl için yeni misyon ve vizyon, 8 stratejik amaç, 44 tane de hedef belirlediklerini bildirdi. Yurtdışı ve yurtiçi destekleri ve BAPK proje destekleri bütçeleri konusunda bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, devam eden 156 projenin bulunduğunu kaydetti. Üstel, 2013 yılı içinde 83 projenin kabul edildiğini anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.