Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dersteyim', tuttu

'Dersteyim', tuttu

İlkokul 1. sınıftan 12. sınıfın sonuna kadar tüm öğrencilere hizmet eden dijital öğrenim platformu “dersteyim.com.tr" ölçme değerlendirme sistemi sayesinde zamandan da tasarruf sağlıyor. Konu tarama testleri ile her konudaki öğrenme düzeylerini ölçebilen öğrenciler, kısa zamanda eksiklerini giderme fırsatını yakalıyorlar.

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 12:27
Keremoğlu Özel Eğitim'in Türkiye ile paylaştığı dersteyim.com.tr ülke genelinde büyük ilgi gördü. Bireysel ve kurumsal bazda talep gören platformda, 5 bin ders videosu, 60 bin soruluk soru bankası yer alıyor. 

İlkokul 1'inci sınıftan üniversiteye kadar tüm sınıflar için dijital eğitim platformu olan "Dersteyim.com.tr", verimsiz ders çalışmaya da son veriyor. Uzman öğretmenler tarafından anlatılan derslerin ardından yapılan ölçme ve değerlendirme, öğrenciye eksik olduğu konuları bildirerek, o konunun üzerine yoğunlaşmasını sağlıyor. Böylece öğrencilerin en çok yaşadığı “ne kadar çalışsam da başarılı olamıyorum ya da çok uzun süre çalışsam da öğrenip öğrenmediğimden emin olamıyorum" gibi sorunlara da son veriyor. 

www.dersteyim.com.tr ile sunulan ölçme- değerlendirme sistemiyle nokta atışı ile başarının yakalanacağını belirten rehber öğretmen Buket Amuran Ziyalaz, "'Dersteyim'i farklı kılan bir diğer özellik de öğrencinin üzerine düşmesi gereken konuyu belirlemesidir. Konu tarama ve kavrama testleriyle, öğrencinin konuyu ne kadar öğrendiği ve nerelerde eksikleri olduğunun tespit edilmesi ve buna göre bir çalışma planı yapılması başarıya ulaşmak için en emin yoldur. Bu yüzden Dersteyim'de öğrenci kendi çalışma programını kendi oluşturabiliyor. Bu ölçme-değerlendirme sistemi sayesinde öğrenci, dersin tamamını ya da tüm konuyu tekrar çalışmaktansa içerisinde eksik olduğu konuları çalışıyor. Böylece hem zamandan tasarruf ediyor hem de daha verimli ve başarı odaklı çalışmış oluyor" diye konuştu.

Platformun hem öğrenci hem veli için oturumları olduğunu da dile getiren Ziyalaz, bu sayede öğrencinin ne kadar ders çalıştığını velinin takip edebildiğini anlattı. Ziyalaz, "Velilerimiz de öğrencisinin izlediği videoları, kaç dakika izlediğini, kaç sınava girdiğini ve tüm sınav sonuçlarını takip edebiliyor. Bu sistem sayesinde sürece dahil olabiliyorlar. Üstelik rehberlik eğitimlerimiz sadece platformumuza katılanlara değil, herkese açık bir bölüm. Tüm öğrenciler ve aileler www.dersteyim.com.tr 'de rehberlik videolarımıza ulaşabilir" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.