Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Cennet' koy ihalesi için bomba karar

'Cennet' koy ihalesi için bomba karar

Dün Muğla Göcek'te ihalesi yapılan Taşyaka Koyu (Bedri Rahmi Koyu) için Muğla 2. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

  • Ege Postası
  • 27.03.2015 - 17:47
Muğla 2. İdare Mahkemesi dün yapılan Göcek Taşyaka için Muğla Belediyesi’nin dün açtığı ihalenin iptali davasında jet hızıyla yürütmeyi durdurma kararı verdi. Muğla Belediyesi avukatı Rabia Uçar Balaban, “Dün açtığımız davada bugün mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar karşı tarafa da tebliğ edilecek. Tüm işlemler durmuş olacak. Diğer üç koy için de aynı davayı açtık ancak henüz bir sonuç gelmedi” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Taşyaka mevkisindeki koyda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi.
      
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "Yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.
      
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
      
"Dava gerekçesi olarak İl Özel İdaresine tanınan hakların Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı belirtildi. Bu nedenlerden dolayı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptık."


BEDRİ RAHMİ KOYU İÇİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek'teki 4 koydan biri olan Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesiyle ilgili dün yaptıkları başvurunun sonuçlandığını söyledi. 

Başkan Gürün, Muğla 2'nci İdare Mahkemesi'nin bugün ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi. Koyun dün yapılan ihalesini, KDV hariç 902 bin liraya Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazanmıştı.


KÜÇÜK SARSALA KOYU İHALESİNİ YEREL İŞLETMECİSİ KAZANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek'teki dört koydan sonuncusu olan Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesi tamamlandı. 

Sekiz kişinin teklif verdiği koyun ihalesini KDV hariç yıllık 1 milyon 700 lira veren mevcut işletmecilerinden Ramazan Çil, kazandı. İhaleyi kazanan Ramazan Çil, çıkışta herhangi bir açıklama yapmazken, ağlayarak otomobiline binip uzaklaştı.


'KOYLAR YEREL YÖNETİMLERDEN KAÇIRILMAK İSTENİYOR'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesinin yürütmesinin Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından durdurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların hepsi bize geçti. Koylarımız yasal şekilde büyükşehirin olması gerekiyor. Bu alanlar yerel yönetimlerden kaçırılmak isteniyor. Bu ahlaka ve hukuka aykırıdır. Her türlü hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın. Kapı önüne çıkıp Orman Bölge Müdürlüğü'nün önünde eylem yapacak halimiz yok. Hükümet ve ona bağlı bakanlıklar, Büyükşehir'e zırnık koklatmak istemiyor" dedi.


"BU KOYLARI MARİNA ZANNEDİYOLAR"

Daha önce Göbün Koyunu işleten ve Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesine katılan ancak kazanamayan İlyas Önder "Bu tür ihalelere bir çok kişi katılır ve bir kişi kazanır. Kazanan arkadaşa ve devletimize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bu paraların buralarda çıkması mümkün değil. Çok uçuk rakamlar" dedi. 

Bugüne kadar böyle bir ciro yapılmadığını, yapılmasının da mümkün olmadığını öne süren İlyas Önder, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhalede bu rakamı verenler, neye göre paraları vermeyi göze aldılar anlamış değilim. Biz daha önce buralara 45- 50 bin gibi yıllık kira ödüyorduk. Bu koylarda mevcut olan bir kır lokantası, mescit ve tuvaletten ibarettir. Ayrıca, buralarda yol, su ve elektrik de yoktur. Buralardaki bütün koyların kapasitesi bellidir. Buraları marina zannediyorlar. Ülke çapında çok büyük firmaların ve paralı kişilerinde buralara talip olması çok düşündürücü. Bir de kamuoyu yanlış bilgilendirilmesin. Bu rakamlar bir yıllık kira bedelidir. Yüzde 20 stopaj yüzde 18 KDV, yüzde 5 ağaçlandırma bedeli ve yüzde 2 de kullanım bedeli açıklanan rakamların üzerine eklenecek."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.