Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Büyük' koltuğa iki kadın aday

'Büyük' koltuğa iki kadın aday

CHP'de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı için verilen sürenin dolmasının ardından beklendiği gibi birçok aday dosyalarını teslim etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için ise sadece iki kadın siyasetçi 'varım' dedi. Bunlardan biri CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, diğeri ise CHP PM eski üyesi Seniye Nazik Işık oldu. Arıtman, “8 bin 500 yıl sonra bu kenti artık bir Amazon yönetsin. Bir kadın yönetsin. Şansımı yüksek görüyorum” dedi. '8 bin 500 yıl sonra bu kenti artık bir Amazon yönetsin'

  • Ege Postası
  • 30.10.2018 - 12:56

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ-CHP'de belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olabilmek için verilen ek sürenin geçtiğimiz hafta dolmasının ardından çok sayıda isim başvurusunu yaptı. İzmir’den 337 kişi belediye başkan adayı olarak seçilebilmek için aday adaylığı başvuru dosyasını alıp ilçe başkanlıkları ve il başkanlığına sundu.

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen, 30 ilçeden sadece 8’inin AK Parti ve MHP’de olduğu İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için ise 9 kişi dosya verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvuran isimler, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Bergama Belediyesi eski Başkanı Sefa Taşkın, İzmir eski milletvekilleri Musa Çam ile Canan Arıtman, CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan ve parti eğitmeni Seniye Nazik Işık oldu.

Resmi başvuru yapmamalarına karşın adı kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen, görev verilmesi durumunda kabul edeceklerini belirten isimler ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek oldu.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 2 KADIN SİYASETÇİ ‘VARIM’ DEDİ

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için dosyasını sunan 9 isim arasında sadece 2 kadın siyasetçi yer alması dikkat çekti. Bu isimler CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ve parti eğitmeni Seniye Nazik Işık oldu.

CANAN ARITMAN: BU KENTİ ARTIK BİR AMAZON YÖNETSİN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı CHP İzmir eski Milletvekili, deneyimli siyasetçi Dr. Canan Arıtman, iddialı açıklamalar yaptı. Şansının çok yüksek olduğunu belirten Arıtman, “Bu kenti Amazonlar kurdu. 8 bin 500 yıl sonra bu kenti artık bir Amazon yönetsin. Bir kadın yönetsin. Bir hekim yönetsin. Hem bir kadın hem bir hekim olarak İzmirliye de İzmir’e de derman olacağım. Bütün sorunları çözmek için gecemi gündüzüme katacağım. Şansımı yüksek görüyorum” dedi.

BU KENTTE BÜYÜDÜM, SEVDİM, EVLENDİM...

“İzmir’de bir değişim gerekli. Güzel kentimizde 15 yıldır CHP iktidarı var ancak görev değişimi gerekli. Sayın Aziz Kocaoğlu da kentimize çok çok hizmet etti. Onları yadsımak mümkün değil. Bir İzmirli olarak kendisine minnettarız. Aziz Başkan görevi bırakacağını ifade edince, ‘Ben en iyisini yaparım’ dedim ve karar verdim” diyen Arıtman, şöyle devam etti:

“İzmirliyim, bu kentte büyüdüm, meslek yaşamımı burada icra ettim, bu kentte sevdim, bu kentte evlendim. Bütün ailem burada. İzmirli olarak İzmir’in sorunlarını da çok iyi biliyorum. İki dönem belediye meclis üyeliği yaptım. O iki dönemde sağlık komisyonu başkanlığı yaptım. Milletvekilliğinin yanı sıra meclis  başkanvekilliği de yaptım. Şimdi İzmir’i yönetmek istiyorum.”

HALKIN GÖNLÜ EN BÜYÜK MAKAM

Arıtman,  “İki dönem milletvekilliği yaptım. 80 yılından itibaren kadın hareketinde aktivist oldum. Pek çok sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yaptım. Türkiye’nin en çok üyeye sahip Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin genel başkanlığını yürütüyorum. Ben bir hekim olarak, bir siyasetçi olarak hem sivil toplum yoluyla, Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği’nin de başkanıyım. Ben kurdum. Bu konuda ilk kurulan dernek. Hem mesleğimde hem siyasette hem sivil toplumcu olarak elimden geldiğince vatandaşlarıma, kentime ve memleketime hizmet etmeye çalıştım. Her sokağa çıkışımda, her pazara girişimde vatandaşlar hala beni kucaklıyor. Sevgi ve saygısını sunuyor. Halkın gönlünde yer alabilmiş olmak en yüksek makam diyorum. Minnettarım. İzmir’e borcumun bitmediğini düşünüyorum. İzmirli hemşehrilerime gelin bu kenti beraber yönetelim diyorum” dedi.

IŞIK: BU ŞEHRİ ORTAK AKILLA YÖNETMEYE TALİBİM

Yaklaşık 3 yıldır Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Seniye Nazik Işık, ise şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir’de artık ‘’şehrin anası analar’’ devrini açmanın zamanı geldi. İzmir’in kadınları İzmir’i ve Türkiye’yi hak ettiği noktaya taşıyacak güçtedir. Yerel yönetimlerde kadın hareketimizle 2014’te İzmir’de, Türkiye’nin en yüksek kadın temsilini Belediye Meclislerinde ürettik. Şimdi Türkiye’nin en güçlü kadınlarının yaşadığı İzmir’de bunu sürdürmeye, başkanlıklara ve büyük başkanlığa taşımaya hazırlanıyoruz. Nenelerimin, annemin kokusunu ve emeğini taşıyan bu şehri ortak akılla yönetmeye talibim.”

ARTIK KADIN ELİ DEĞSİN

Işık, "Cesaret göstermek lazım diye düşünüyorum. Olur olmaz o ayrı bir şey. Önemli bir şey. CHP ve İzmir açısından kadın başkanın artık bence zamanı geldi. İzmir’e artık bir kadın başkan elini değsin. Akıllı bir kent için yola çıktım. Akıllı kent akıllı kadınların elinde büyümeli. Kadınlar bir inci kolye gibi bir arada olmayı başarırlarsa gayet güzel bir sonuç elde ederiz. Tüm aday arkadaşların yolu açık olsun. Elbette ki bütün kentin oyuna talibim ancak İzmir’de kadın seçmen oranı daha fazla, kadın seçmenlerimizin de kadın adaydan yana yüksek oranda tercih kullanacaklarını düşünüyorum" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.