Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da ‘Nazım’ Gecesi

Bornova’da ‘Nazım’ Gecesi

Nazım Hikmet Ran, 111’inci doğum günü nedeniyle Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Gece’de anıldı. Hıfzı Topuz’un Nazım Hikmet Ran’la anılarını anlattığı gecede, Fuat Saka unutulmaz bir konser verdi

  • Ege Postası
  • 20.01.2013 - 13:27
İZMİR - Dünyaca ünlü Şair Nazım Hikmet Ran, Bornova Belediyesi tarafından Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Nazım Gecesi’nde anıldı. Paris’te yaşadığı yıllarda Nazım Hikmet Ran’la sıkı bir dostluk kuran Hıfzı Topuz, şairle yaşadıklarını anlattı. Nazım’ı bütün dünyanın büyük bir şair olarak bildiğini, sevdiğini ve eserlerini okuduğunu belirten Topuz, “Ben Nazım’la dostluk kurma şansına eriştim. Hatta kendi sesinden şiirlerini kaydettim. Onu tanımış olduğum için çok mutluyum” dedi. Konuşmasının ardından bizzat kendisinin kaydettiği şiirleri dinleten Topuz, söyleşinin ardından “Hava Kurşun Gibi Ağır” isimli Nazım Hikmet’in uğradığı haksızlıkları, çektiği acıları, aşklarını ve mutluluklarını anlattığı kitabını okuyucuları için imzaladı.

Fuat Saka Nazım için söyledi

Etkinlikte, Düş Gezginleri Grubu’nun müzik dinletisi eşliğinde, Aliye Karaman ve Bülent Yıldıran Nazım şiirlerini okudu. Gecenin sonunda ise Nazım Hikmet şiirlerinden bestelediği eserlerini seslendiren Fuat Saka, büyük alkış aldı. Nazım Hikmet’in dünya çapında çok büyük bir değer olduğunu belirten Saka, “Yıllar önce, Nazım Hikmet şiirlerinden oluşan ‘Kerem gibi’ albümünü yapmıştım. Şimdi de Bornova Belediyesi’nin organizasyonuyla İzmir’de onun için şarkı söyleme onurunu yaşadım. Bu benim için büyük mutluluk” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.