Dolar 32,5386
%0.08
Euro 34,8662
%0.58
Altın 2.431,960
%-0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi cep telefonlarının şarj sorununu çözdü

Bornova Belediyesi cep telefonlarının şarj sorununu çözdü

Çevre ve Enerji verimliliği alanında yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, bu kez özel bir hizmet projesinin ilk adımını attı. Vatandaşların kullanımı için Bornova Meydanı’na güneş enerjisi ile çalışan ‘Cep Telefonu Şarj Cihazı’ yerleştirildi. Hem enerji tasarrufu sağlayan, hem de vatandaşların zor anlarındaki ihtiyacını karşılayacak cihazların, önümüzdeki süreçte meydanlar başta olmak üzere birçok yere yerleştireceği belirtildi

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 10:19
İZMİR- Bornova Belediyesi, enerji verimliliği konusunda önemli bir çalışmaya daha imza atıyor. Birebir vatandaşa yönelik hizmet projesi olarak ilçenin dört bir yanına güneş enerjisi ile çalışan ‘Cep Telefonu Şarj Cihazları’ yerleştiriliyor. İlk cihaz Bornova Meydanı’na yerleştirildi. İkincisi ise yine günün her saati yoğunluğun yaşandığı Küçük Park’ta olacak. Farklı telefon marklarının güneş enerjisi ile çalışan şarj cihazları ilerleyen süreçte ilçenin pek çok noktasında vatandaşın kullanımına sunulacak.

Geride bıraktığımız Mayıs Ayı’nda Avrupa Enerji Kentleri Ağı (Energy Cities) Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, dünyada enerji verimliliği ile enerji tasarrufu konusundaki yerel yönetimlerin gittikçe artan sorumluluğu karşısında örnek çalışmalara imza attıklarını söyledi. Güneş dışındaki çoğu enerji kaynağının bir gün biteceğini hatırlatan Başkan Sındır, ‘‘Dünyanın geleceği için enerji kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Acil durumlarda şarj cihazı ya da priz bulmak çok kolay olmuyor. Vatandaşın işini de kolaylaştıracak projeyi bu amaç doğrultunda hayata geçirdik.’’ diye konuştu.

Fotovoltaik Güç Tesisi de İZKA’dan destek almıştı

Bornova Belediyesi, hizmet binalarının elektrik ihtiyacının 4'te birini karşılayacak kadar enerji üretecek Fotovoltaik Güç Tesisi kurmak için çalışmalar da sürdürüyor. Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürecek tesis için İzmir Kalkınma Ajansı'ndan, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında 1 milyon lira hibe kazanan Bornova Belediyesi, projeyi 1 milyon 400 bin liralık kaynakla 1 yılda tamamlayacak. Burada üretilen temiz yenilenebilir enerji sayesinde yılda 250 ton karbondioksit salımı engellenmiş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.