Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Birlikte hareket etmeliyiz

Birlikte hareket etmeliyiz

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan, Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER)’i ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 09:54
İZMİR- Güzelbahçe’deki sağlık tesisi sorunu üzerine giderek ilçede tam teşekküllü bir hastane yapılması için imza kampanyası başlatan Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan “Güzelbahçe sivil toplum örgütlerinin başlıca görevi ilçemizi gelişmeye ve değişmeye yöneltecek projeleri kamuoyuna sunmaktır. GÜLDER ilçemizdeki diğer sivil toplum kuruluşları gibi kapsamlı ve organize gücü yüksek bir kitle örgütü. Uzun yıllardır devam eden bu sağlık tesisi sorunu üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Mevcut bir imza kampanyamız var, gerekirse Güzelbahçe’deki kapıları tek tek çalarak ilçede bir hastane yapılabilmesi için gerekli mevkilere iletmek üzere 10 bin imza toplamayı hedefliyoruz” dedi.
Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Gürkan’ın ziyaretinden çok memnun kaldığını ve hastane konusunda aynı ortak görüşlere sahip olduğunu beyan eden GÜLDER Başkanı Turgut İnel “Güzelbahçe’de adınızı sıkça duyuyoruz, sizinle tanıştık ve gördük ki ilçemizde attığınız adımlarda doğru tespitler üzerinden çalışmalarınızı yürütüyorsunuz. Güzelbahçe’de sivil toplum örgütleri olarak bu tespitleri doğru zaman ve doğru hareketlerle eyleme dökebiliyorsak başarılı olabiliriz. Enerjimiz ve derneğimizin iletişimi çok iyi. Bundan sonraki projelerde birlikte hareket edebilirsek ilçe adına birçok daha başka projeler üretebiliriz” dedi.

“Sivil toplum kuruluşlarının fikri önemsenmiyor”

GÜLDER ziyaretinin Güzelbahçe’deki öneminden bahseden Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Gürkan “Güzelbahçe’deki sivil toplum kuruluşları olarak gönül birliği yaptığımız ve masaya yatırılacak tüm konuları tespit edip üzerindeki sistemli çalışmaları birlikte yürütmeliyiz. Yerel yönetimlerden derneğimize yapılan eleştiriler sadece Güzelbahçe Değişim Derneği’ne değil, ilçemizdeki diğer tüm sivil toplum örgütlerine zarar vermektedir. 30 bin nüfusu bulunan bir ilçede bir elin parmakları kadar sayımız yok. Bunun da dışında Güzelbahçe’de sivil toplum kuruluşlarının fikri önemsenmiyor, hatta onlara ne düşünüyorsunuz diye kimi zaman sorulmuyor bile. Sizce bu İzmir’in göz bebeği bir ilçe için fazlasıyla yanlış değil mi'” dedi.
Güzelbahçe’deki birçok projede daha evvel yerel yönetimlerle birlikte yürüttükleri çalışmalarında yeterli reaksiyonu sağlayamadıklarını belirten GÜLDER Başkanı İnel “Biliyorsunuz ki hastane sorunu gibi mezbahane ve balık hali yapılması gibi birçok proje var, bunlardan haberdarız. Fakat çok yerde sesimizi duyurmaya kalktıysak da ya tehditler aldık ya da bize hiçbir görüş beyan etme izni verilmeden çalışmalarına devam ettiler” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.