Dolar 32,3960
%-0.13
Euro 34,7635
%0.06
Altın 2.435,360
%-0.14
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bir bakanın destek vermediği kulüplerin bir yerlere gitmesi mümkün olmuyor'

"Bir bakanın destek vermediği kulüplerin bir yerlere gitmesi mümkün olmuyor"

Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz, Adana'da amatör sporlar için her türlü imkanın olduğunu, tesis olarak da eksiklerinin bulunmadığını söyledi. Adana ve Adana Demirspor olarak şanssızlık yaşadıklarını belirten...

  • Ege Postası
  • 17.12.2013 - 13:43
Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz, Adana'da amatör sporlar için her türlü imkanın olduğunu, tesis olarak da eksiklerinin bulunmadığını söyledi. Adana ve Adana Demirspor olarak şanssızlık yaşadıklarını belirten Aldırmaz, bakan ve milletvekillerinin destek vermediği takımların bir yere varmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel açıklamalarda bulunan Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak futbolun dışında kalan bütün amatör sporlara katkı ve destek verdiklerini, tesislerde yüzlerce Adanalı'nın da spor yaptığını söyledi. 115 bin gence spor yaptırdıklarını belirten Aldırmaz, "Spor alt yapımız hızla gelişiyor. Mesela 21 tanesi tribünlü 30 stadımız, 52 tane yüzme havuzumuz, 4 tane spor salonu yaptık ve bunlar sadece bu dönem. O nedenle salon sporlarına ve diğer sporlara çok önem veriyoruz." diye konuştu.

Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti: "Türkiye'de hiç olmayan bir spor parkı yaptık 35 bin metrekare alana. İçinde tenis kortları, basketbol, voleybol, tartan pist, buz pateni ve kaykay gibi şeyler var. Bunların bütünü aslında hızla sporcu yetiştirecek, Adanaspor'un, Adana Demirspor'un ve diğer takımlarımızın alt yapısı olacak."

"ADANAMIZIN VEKİLLERİ VE BAKANI BİRAZ DAHA SAHİP ÇIKMALILAR"

Adana gibi büyük bir şehrin Süper Lig'de takımının olmamasının nedenlerinin sorulması üzerine Aldırmaz, "Haklısınız ve biz belediye olarak da bir gayret içerisindeyiz ama maalesef Adana bu konuda şimdiye kadar istediği noktaya gelemedi. Bu işe kendini vermiş çok değerli arkadaşlarımız var. Mesela Mustafa Tuncel diye bir arkadaşımız var kendisi meclis üyesi, kendisini bu işe adamış. Ama şansızlıklar bırakmıyor peşimizi. Adanamızın milletvekili ve bakanı biraz daha sahip çıkarlarsa biz bu zorluğu da aşacağımızı düşünüyorum. Çünkü; hangi kente bakarsanız bakın bir bakanın bir milletvekilinin destek vermediği kulüplerin bir yerlere gitmesi mümkün olmuyor. Ama ne yapalım psikolojikte olsa bir faydası var. Biz bunu inşallah belediye yerel yönetim ve Adana'daki parlementerlerimizle, iş adamlarımızla birlikte bu sorunu aşacağımızı düşünüyorum." dedi.

Adanaspor ile Adana Demirspor arasındaki rekabetin takımların Süper Lig'e çıkmasına engel olup olmadığı ile ilgili bir soruya ise Aldırmaz, "Tabi rekabet yarışmanın bir kuralıdır. Ben tekrardan söylüyorum yamaç paraşütünden salon sporlarına kadar her dalda varız. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarımız var. Ama futbolda dediğiniz gibi bir eksiğimiz var. Ama inşallah onu da aşmaya çalışıyoruz." diye cevap verdi.

MİLLİ MAÇ İÇİN TERİM'E TEŞEKKÜR ETTİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Fatih Terim'in görev yaptığı A Milli Futbol Takımı'nın Kuzey İrlanda ile Adana'da oynadığı maç ve yaşananlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Fatih hocamıza ben bunları her fırsatta söylüyordum. Fatih hocam da Adana'da bunların devam edeceğine kendisinin gayret edeceğini söyledi. Bu da bir heyecan getirdi tabi. Şimdi bir iki maç daha böyle olursa ve tabi Başbakanımızın Adana için verdiği müjdelerde var stat gibi. Bunlarında bir kısmının ihaleleri yapıldı. Biz de belediye olarak o yapılacak yerlere arsaları verdik. Kendimizde bu alt yapıyı yapılandırdık. Bunlarında sporcu yetiştirilmesine kaynak olacaktır."

Israrlı Adanaspor ve Adana Demirspor sorularına cevap vermekten kaçınan Aldırmaz, iki kulübün başkanlarına çağrı yapıp yapılmayacağı ile ilgili soruya ise "Şimdi zaten onlar futbolu benden çok daha iyi biliyorlar. Ben aslında uluslararası boks hakemiyim. Bizim zamanımızda tenis yoktu oynayamadık. Futbolu da oynatmadılar ayağımız delinir diye. Annemiz babamız tokat vurur ve 'Pabucu eskitiyorsun' diye tokat yerdik.. Çok şükür şimdi gençlerde böyle bir sorun yok. Ama biz yerel yönetim olarak amatör sporlara ve alt yapılara çok önem veriyoruz. Çok değerli yöneticilerimiz var her iki takımda da. Onlarda gayret ediyorlar. Ama Adana'nın tamamı bu işe sahip çıktığında aşacağız." diye cevapladı.

Gençlerin ve amatörlerin her türlü yanlarında olduğunu da belirten Aldırmaz, "Profesyonel takımlarınızın ve futbolun özellikle kaynak isteyen bölümüne desteğiz ama söylemiş olduğum gibi bunu iş adamlarımızın ve daha üst düzeydeki dinamiklerin sahip çıkması lazım. Biz de onlara yardımcı olmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.