Dolar 32,5654
%0.16
Euro 34,8626
%0.57
Altın 2.429,520
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Solak içini döktü

Başkan Solak içini döktü

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak katıldığı bir radyo programında Çiğli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çiğli’ye yapılan Mülteci Kampı’ndan, Harmandalı çöplüğüne, kentsel dönüşümden yeniden aday olup olmayacağına kadar merak edilen tüm sorulara yanıt veren Başkan Solak, İzmir’in yükü Çiğli’nin üzerindedir diyerek Aziz Kocaoğlu’ndan pozitif ayrımcılık beklediklerini vurguladı…

  • Ege Postası
  • 05.10.2012 - 12:37

EGE POSTASI-HABER SERVİSİ-  Programda son günlerin sıcak gündem maddesi Suriye’yle ilişkileri  değerlendiren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak savaşa karşı olduklarının altını çizerek, “Biz hiçbir saldırıyı onaylamıyoruz ve saldırıların doğru olmadığını düşünüyoruz. ‘Yurtta barış; dünyada barış’ sloganı unutulmamalı, dikkatli olunmalıdır. Tabi ki ülkemize yapılan bir saldırıyı onaylamıyoruz ama savaş çığırtkanlığını da onaylayamayız. Ülkemizde kaybettiğimiz her canın bir Suriye kadar önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

MÜLTECİ KAMPI TARTIŞMALARI

Son günlerde tartışmalara neden olan ve gerek AK Parti gerekse de CHP tarafından çok kere gündeme getirilen “Mülteci Kampı” söylemlerine Solak, son noktayı koydu. Kararın Başbakanlık tarafından verildiğinin altını çizen Solak, “Mülteci kampı dedikleri kampta, bu insanlar Çiğli’nin içinde dolaşamayacaklar. Ben şimdi Çiğli Belediye Başkanı olarak Başbakan’ın kararına nasıl karşı gelebiliri? Orası bir misafirhanedir. Buna ben değil Başbakan imza attı. Orada bir İmar çalışması yaptım, yapmak da zorundayım, görevimi yerine getirmezsem suç işlemiş olurum. Kimse bilip bilmeden konuşmasın. Biz sorana açıkladık. O kamp Çiğli’yi ve İzmir’i mağdur etmez. Sormadan konuşmadan gerçeğinin araştırmadan konuşuyorlar” şeklinde konuştu. “Çiğli büyüyor” proje ve çalışmalarına tam gaz devam ediyoruz

KOCAOĞLU İLE ARAMDA BİR SORUN YOK

  “Kocaoğlu ile ilişkimiz iyi” Çiğli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkinin iyi olduğunu belirten Solak eksiklikler konusunda ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmelerin sürdüğünü ve Kocaoğlu’ndan pozitif ayrımcılık beklediklerini belirtti. Solak şu şekilde konuştu, “Bizim ilişkimiz gayet yerli yerinde tabii yeri geldiğinizde Başkan’ın bizi eleştirme hakkı varsa tabi ki bizimde bazı konularda talep ve isteğimiz olacak. Bunu kavga olarak algılamamak gerekiyor. Ben hep şunu söylerim konuşmalarımda, Başkanımıza teşekkür ederim ama Çiğli olarak ayrıcalık istiyoruz biz. Bunu şöyle açayım. Büyükşehir diğer belediyelerin çöpünü toplamada destek veriyor bu araçlar Çiğli’ye geliyor, çöplerini döküyor ve bu araçlar çöplerini dökerken yine su akıtıyor ve bu çok sayıda sorun yaratıyor.

BEN ÇİĞLİ HALKININ BELEDİYE BAŞKANIYIM

Bu konuda bize pozitif ayrımcılık sağlamalı. Ben Çiğli halkının belediye başkanıyım ben hiç bir şeyden çekinmeden bu sorunları dile getirmeliyim ve Çiğli’ye hizmet götürmeliyim.” “Çifte bayram kutlayacağız’ Erkene alınan seçimler ile beraber kulisler hareketlenmişti. Solak’ta seçimler konusunda iddialı olduğunu belirterek, “27 Ekim 2013, 29 Ekim 2013 de kutlayacağımız bayramın öncesi biz hem yerel seçimleri kutlayacağız hem de bayramımızı kutlayacağız, tabi ki ben aday olmak istiyorum, ama partim ve halkım beni isterse aday olacağım. Ön seçim olmayacak Çiğli halkının takdiri genel merkezin önerisi ve genel başkanımızın onayı ile bu olacak, ben bayrak yarışındayım” dedi.

 İZMİR’İN YÜKÜ ÇİĞLİ’NİN ÜZERİNDE

Solak, “Çiğli’de tabi ki seçim dönemi anlamında verilmiş sözlerimiz var. İzmir’in, kuzeyin yıldızı olduğunu ve bu anlamada sorumluluğu olduğunu biliyoruz biz halkın karşısına çıkınca neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun bilincindeyiz” dedi. “İzmir’in Yükü Çiğli’nin Üzerinde” Sit kurulunun almış olduğu kararın Çiğli’de denize ulaşmayı etkilediğini ve bu konuda da sıkıntı yaşadıklarını belirten Solak, “İzmir’in yükü Çiğli’nin üzerindedir” dedi. Solak, “Evet bir tarafımız deniz ama sit alanları ilan ederek Çiğli’nin deniz sınırını öyle bir hale getirdiler ki bir parmağımızı bile denize sokamıyoruz.

ÇİĞLİ’Yİ KÜÇÜMSÜYORLAR

 Ben bir kentin bu kadar mağdur edilmesinin yanlış buluyorum. Bir karar var ve biz bu taşı 40 akıllı çıkartamıyoruz, Çiğli çok mağdur. Çiğli’yi küçümsüyorlar Harmandalı çöplüğünü gündeme getiriyorlar, ben burada partiler üstü, Çiğli’nin çıkarlarını düşünüyorum. Orada değişiklik yapılmadan biz bir şey yapamayız. Deniz kenarında parmağımızı sokabileceğimiz bir yer yok. Biz orada bir ağaç bile dikemiyoruz, yoksa ben neden yapmayım ki ben orada güzel bir tesis yapmak istemez miyi? Yoksa ben onu düşünemeyecek konumda mıyım” dedi. 

SOLAK’TAN MÜJDELİ HABER

Sasalı bölgesindeki yol sorununa ilişkin Solak, müjdeli haberi de verdi. Yeni yıla kadar sorunların çözüleceğini söyleyen Solak, “Sasalı bölgesi bizim ilçemizin yüz akı, fakat bazı eksikliklerimiz var. İzmirgaz bu bölgeye doğalgaz getiriyor. Bölgeye yapılacak doğalgaz hattının tüm boruları yapılandı. Biz orayı 2 ay sonra yeniden para harcamamak için bekletiyoruz, çünkü kamunun malını harcıyoruz” şeklinde kaydetti. 

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Çiğli halkının kentsel dönüşüm konusunda endişeler taşıdığını belirten Solak bu endişelerin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını da vurgulayarak, “Çiğli halkı kentsel dönüşümde endişe taşıyor barınma konusunda evlerin alım fiyatları konusunda halkın endişeleri mevcut. Belediye evleri yıkacak diye siyasi rant elde etmek için ortaya söylenti atıyorlar. Öyle bir şey yok! Bizi arasınlar İmar Müdürlüğümüzü ilgili başkan yardımcımızı arasınlar. Biz doğru bilgiyi veririz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.