Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldırım: en iyi aday İzmir'dir

Bakan Yıldırım: en iyi aday İzmir'dir

İzmir Valiliği tarafından düzenlenen EXPO 2020 resepsiyonuna katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "EXPO seçimlerinde İzmir'in seçilmesini gönülden ve yürükten istiyorum. İzmir EXPO yapılacak en iyi aday şehirdir" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 01:05
Cihan DURAK / İZMİR, (DHA) İzmir Valiliği tarafından Dünya Sağlık Örgütü temsilcilerine EXPO 2020 resepsiyonu verildi. İzmir Arena'da düzenlenen resepsiyona Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Zsuzsanna Jakab, İzmir Valisi Mustafa Toprak, üniversite rektörleri, partilerin temsilcileri ve DSÖ temsilcileri katıldı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'ye İzmir dışında üç aday olduğunu daha söyledi. İzmir'in EXPO 2020 seçimlerinde kazanmasını gönülden istediğini söyleyen Bakan Yıldırım, "İzmir EXPO yapılacak en iyi aday şehirdir. Çünkü insanlığın tarihinde sağlığın, sağlık ve tedavi ile ilgili en öncü çalışmaların başladığı şehir İzmirdir. Onun için İzmir EXPO'ya layık bir şehirdir. İzmir tarih şehridir, kültürlerin paylaşıldığı bir şehirdir" dedi.

ADAYLIK İÇİN HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

İzmir'in son 10 yılda sağlık alanında ciddi gelişmeler kaydettiğini söyleyen Bakan Yıldırım, "İzmir genelinde il merkezi ve ilçelerinde toplam 55 hastanemiz var. Fakat sayı bir şey ama daha önemli bir şey niteliktir. İzmir'de bebek ölümleri binde 30'dan binde 10'a düşürmüştür. Bebek annesi ölümlerini de onbinde 70'lerden 10 lara düşürmeye başarmıştır. Son 10 yılda sağlığa bir milyar dolar yatırım yapılmıştır. Kentin kuzeyine ve güneyine iki şehir hastanesi yapıyoruz. Birinin yapımına da bir ay içerisinde başlayacağız. İçerisinde 7 farklı hastane olacak. Adeta küçük bir sağlık şehri. İzmir'in yollarına 10 son yıl içeresinde 2.5 milyon dolarlık yatırım yapıldı. İzmir Adnan Menderes Havalanına günde 80 uçak inmektedir. Yılda ise 13 milyon ziyaretçi geliyor. Herkes için sağlık ve gelecek için daha güzel yollar İzmir'in temasıır. Dolayısıyla İzmir'in EXPO için seçilmesi için herşey düşünüldü. Sağlık bütün insanlar içindir. Yollar bütün medeniyetler içindir" diye konuştu.

İZMİR'İN ÖNEMİ BÜYÜK


DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Zsuzsanna Jakab, İzmir'de sıklıkla etkinlik düzenlediklerini belirtti. Jakab, "İzmir'de çok yakında onursal vatandaş olarak ilan edileceğim her halde. Sağlıklı şehirler ağının toplantısı için tekrar geleceğim. İzmir'in sağlık açısından önemi büyüktür. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için ürettiği `Herkes için sağlık' cümlesi Dünya Sağlık Örgütü'nün sloganı olmuştur. İzmir kazanırsa dünyanın her bölgesindeki sağlık gelişimine katkıda bulunacaktır. DSÖ bu girişimi teknik ve her açıdan destekleyecektir" dedi.

VALİ TOPRAK DESTEK İSTEDİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise sağlığın herkes için önemli olduğu için kentin bu temayı seçtiğini söyledi. Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında önemli gelişmelere ev sahipliği yaptığını belirten Toprak, şöyle konuştu:

"Türkiye sağlık alanıdaki bu deneyim ve vizyonunu diğer ülkelerle de paylaşmak istemektedir. EXPO'ya en az 120 ülkenin katılım sağlaması beklenmektedir. Ayrıca 35 milyon ziyaretçi beklenmektedir. İzmir'in EXPO alanı Avrupa'nın en büyük yeşil alanı olacaktır. Bize destek olmanızı diliyoruz" Konuşmalar ardından resepsiyon yöresel türküler ve zeybek gösterisi ile devam etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.