Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk kitapları Tatı’dan

Atatürk kitapları Tatı’dan

Buca da okuyan İlk ve ortaokul öğrencilerini ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, çocuklara Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı kitapları armağan ediyor.

  • Ege Postası
  • 16.02.2013 - 12:35
İZMİR- Buca içerisinde yer alan eğitim yuvalarının bakım ve onarımını üstlenen eğitim dostu Başkan Ercan Tatı, eğitime bir katkıyı da başlattığı kitap kampanyası ile sürdürüyor. İlçedeki ilk ve ortaokulları ziyaret eden Tatı, bir yandan okulların fiziki taleplerini dinlerken, öğrencilere de kitaplar hediye ediyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in çocuklarına unutulmaz önderlerinin yaşamını ve onun ölümsüz ruhunu yaşatmak üzere bu yola çıktığını söyleyen Başkan Ercan Tatı, gün içersinde Ege İhracatçıları Birliği İlköğretim Okulu’nu, Ali Kuşçu İlköğretim Okulu’nu, Buca Ortaokulu’nu ve Makbule Süleyman Alkan İlköğretim Okulu ziyaret ederek minik ellere Atatürk kitaplarını teslim etti.

EKSİKLERİ NOT ALIYOR

Okullara sürpriz ziyaretler yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, okul yönetiminin taleplerini de dinliyor. Gözlemleri sonrası okullardaki eksikleri not alan Tatı, imkanları çerçevesinde okulların tadilat ve bakımlarını gerçekleştiriyor. Bununla da yetinmeyen Başkan Tatı, minik öğrencilere de okumaları için Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının yer aldığı değerli eserli armağan ediyor. Okuyan bir toplumla ancak Atamızın mirasına sahip çıkılabileceğini söyleyen Ercan Tatı, okuma kadar nelerin de okunmasının gerektiğinin altını çizdi. Tatı, “Bizleri yabancı milletlerin himayesi altında sömürge bir toplum olarak yaşamaktan kurtaran Ulu Önderimizi minik çocuklarımıza genç yaşta aktarmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün kim olduğunu, büyüdükleri vatanın ne şartlar altında kurulduğunu çocuklarımıza anlatmalıyız. Bunun için okuduklarına da özen göstermeliyiz. Buca da her bir çocuğuma Atamızı anlatan kitaplarımız ellerine geçene kadar bu çalışmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.