Dolar 32,4935
%0.14
Euro 34,7675
%0.13
Altın 2.488,800
%1.08
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Artık Seferihisar’ın mandalina işleme tesisi var

Artık Seferihisar’ın mandalina işleme tesisi var

Seferihisar Belediyesi’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı proje tamamlandı. “Sümerler Narenciye İşleme ve Paketleme Tesisi” Seferihisar Belediyesi tarafından satın alındı. Tesis, kısa süre içinde Mandalina Üretici Birliği’ne devredilecek ve işletmesi böylece Seferihisarlılara bırakılacak. Müjdeli haberi veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Artık Seferihisarlıların bir Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi var” dedi. Artık Seferihisarlı üreticiler, ilçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinayı, aracısız pazarlayacak, tüccar karşısındaki mağduriyeti bitecek ve daha çok kazanacak.

  • Ege Postası
  • 01.10.2012 - 11:00

İZMİR-Geleceğin Türkiye’si hedefiyle yola çıkan Seferihisar Belediyesi, yüksek yaşam kalitesi hedefi doğrultusunda Seferihisarlı mandalina üreticilerinin, mandalina değerini ve pazarlama gücünü arttıracak bir projeye imza attı. Hukuki altyapısı Gediz Üniversitesi tarafından hazırlanan protokolle, Seferihisar Belediyesi tarafından satın alınan “Sümerler Narenciye İşleme ve Paketleme Tesisi” Mandalina Üretici Birliği’ne devredilecek. Artık Seferihisarlı üreticiler, ilçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinayı, aracısız işleme ve pazarlama imkanına sahip olacak.

 Mandalina Üretici Birliği toplantısında müjdeli haber açıklayan Belediye Başkanı Tunç Soyer, “ Çok heyecanlıyız çünkü artık Seferihisar’ın kendisine ait bir mandalina işleme ve paketleme tesisi var. Şu anda birliğimize 70’e yakın üreticimiz dahil oldu. Gelecek vizyonumuz ve hedefimiz Seferihisar’da bütün üreticileri bir araya toplayan hatta bir tek ağacı olanın bile aynı çatı altında buluştuğu bir Birlik oluşturmaktır. Biliyoruz ki bu güç birliğini sağlayabilirsek, sadece Bölgemizde değil, tüm ülkede mandalina fiyat ve kalitesinin belirlenmesinde söz sahibi olabileceğiz ve bu mümkün olduğunda, üreticimizin emeğinin karşılığını alması da artık hayal olmaktan çıkacak. Şu anda İşletme Tesisi Birlik üyesi 70 üreticimizin tasarrufu altındadır. Birlik üye sayısı arttıkça bu kollektif işletmenin verimi onlara da yansıyacak, yeni işletmeler kurma ve hedeflerimizi büyütme imkanı doğacaktır. Bugün bu sadece bir ilk adımdır uzun vadede daha büyük adımlar atacağız ama yavaş yavaş ve yere sağlam basarak yol alacağız. Yurtdışı ve yurtiçi pazarlama konularında çalışmalar yapıyoruz. Şu anda 4 Bin ton ürünü işleyecek ve pazarlayacak durumdayız. Mandalinanın markalaşması, değerinin ve pazarlama gücünün artmasını sağlayacağız. Mandalinanın yerlere döküldüğü, alıcı bulamadığı, ya da ürünün teslim edilip, karşılıksız çeklerle baş başa kalındığı  günlere tekrar dönmek istemiyoruz. Duyuyorum ki, bazı üreticilerimiz, mandalina ağaçlarını sökmeye, mandalinadan vazgeçmeye başlamış. Kimse bir tek mandalina ağacından  bile vazgeçmesin. 4 yıl önce söz verdiğimiz gibi mandalina nedeniyle yaşanan mağduriyetleri gideriyoruz, ve önümüzdeki yıllarda çok daha iyi noktalara geleceğiz. Tesisimiz Seferihisar’a hayırlı olsun” dedi.

 Toplantıda konuşan Mandalina Üretici Birliği Başkanı Cumhur Eriş; “Başkanımızın dediği gibi çok heyecanlıyız. Çok iyi bir planlama içerisindeyiz. Çok disiplinli bir çalışma gerçekleştireceğiz, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Yıllarca bu mağduriyeti hep birlikte yaşadık, bu durumu ortadan kaldıracağız. Hep birlikte ürünümüzün değerini arttıracağız. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e tüm mandalina üreticileri adına teşekkür ediyorum” dedi.

 Mandalina İşleme Tesisi, ekim ayıyla birlikte üyelerinin ürünlerini işleyip, pazarlamaya başlayacak.  Tesis, aynı zamanda birçok gencimiz için de iş olanağı sunacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.