Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Arslan Belediyeyi çitfliği gibi yönetiyor'

'Arslan Belediyeyi çitfliği gibi yönetiyor'

Çiğlİ’de CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yönetim tavrından rahatsız olan ve Arslan’a karşı ortak hareket etme kararı alan 9 CHP'li meclis üyesi arasında yer alan Çiğli Belediyespor İkinci Başkanı Erkan Tuncer, Ege Postası’na açıklamalarda bulundu. Tuncer, Arslan’ın belediyeyi kendi çiftliği gibi yönettiğini iddia etti.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 12:26
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - Çiğli’de yerel seçimde CHP'den belediye başkanı seçilen Hasan Arslan ve CHP'li meclis üyeleri arasındaki soğuk savaş kriz aşamasına geldi.  Arslan’ın belediyede kendi yakınlarına iş verdiğini iddia eden ve belediyeyi yönetirken kimseye danışmamasından şikayetçi olan muhalif üyeler geçtiğimiz günlerde yaptıkları toplantının ardından  Arslan’a birlikte hareket etme kararı almıştı. Toplantının basına yansıması sonrası Arslan, Ege Postası aracılığıyla muhaliflere, “Enerjimizi içte harcamayalım. Çiğli’ye beraber hizmet edelim. Benim kimseyle sorunum yok. Gelsinler konuşalım”  mesajı göndermişti.

KARAR UYGULANDI
Ortak hareket etme kararı alan muhalifler ise dün akşam  Arslan’ın belediyenin yeni sosyal tesisi Akvaryum Cafe’de meclis üyelerine verdiği yemeğe katılmayarak, Arslan’a karşı ilk tavrı koydu.

İŞÇİ ALDIĞINI MEDYADAN ÖĞRENDİK
CHP Çiğli’de parti içinde kazan kaynarken, muhalif isimlerden ilk açıklama geldi. Arslan’a karşı tavır alan 9 meclis üyesi arasında yer alan Erkan Tuncer, Ege Postası’na açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Çiğli Beleidyespor İkinci Başkanı olan ve geçtiğimiz günlerde Arslan'la yönetim kurulu toplantısında tartışan Tuncer, “ Hasan Arslan işçi alırken bize işçi alımları ile ilgili bir talebimiz olup olmadığını sormadı. Bırakın sormayı biz grupta kendisine “başkanım belediyeye işçi alımı yapılacakmış böyle bir şey var mı'” diye sorduğumuzda kendisi bize “kesinlikle böyle bir şey yok” diye cevap verdi. Daha sonra medyadan işçi alımının olduğunu öğrendik. Aldığı kişilere baktığımızda kendisine yandaş olan meclis üyelerinin yakınlarını aldığını gördük. Arslan kendisine yakın meclis üyelerinin sevgilisini, amcasını, dayısını işe alarak Çiğli’de yanlış bir yola girmiştir. Oysa burada işe alacağı kişiler gerçekten işe ihtiyacı olan kişiler olmalıydı. Bunu yapmadı ve bu yanlışı yapmaya devam ediyor. Biz kendisine bizim amcamızın oğlunu, dayımızın oğlunu al demiyoruz, Çiğli’de gariban kimsesi olmayan gerçekten çalışmaya ihtiyacı olanları işe alsın diyoruz. Birileri siyaset yapıyor diye kendisine ayrıcalık yapılmasın bir bunları istiyoruz ”dedi.

KENDİ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİYOR
Meclis üyelerinin de görevlerine seçilerek geldiğinin altını çizen Tuncer, “  Bizimde Çiğli’de tespit ettiğimiz insanlar var, bizi her gün onlarca insan yoldan çevirip iş taleplerini dile getiriyor. Bir meclis üyesinin sevgilisinin ya da amcasının alınmasından ziyade gerçekten ihtiyacı olan insanların işe alınmasını istedik. Bunları yaparken meclis üyelerinin de fikrinin alınması ve onlarında önerilerinin alınması iyi olmaz mıydı, ama Başkan Arslan burayı kendi çiftliği gibi yönetiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.