Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'8 Kadın' adlı tiyatro oyunu TEV yararına sahnelendi

'8 Kadın' adlı tiyatro oyunu TEV yararına sahnelendi

Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi'nin organizasyonuyla '8 Kadın' adlı tiyatro oyunu İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelendi. Oyuncuların gönüllü olarak sahnelediği oyun büyük ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 02.03.2019 - 12:09

TEV'in Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunan şubelerindeki etkinlikler gençlerin eğitimi için devam ediyor. Bu etkinliklerden biri de İzmir'deki İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Robert Thomas'ın yazdığı Doğan Yağcı'nın yönettiği polisiye oyun '8 Kadın', Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Vakfı ve EBSO Vakfı Kadınlar Birliği tarafından TEV yararına gönüllü olarak sahnelendi. 1950 yılında Fransa'daki taşra kasabalarından birinde Noel gecesi etrafı karlarla çevrilmiş, ulaşıma kapanmış bir evde geçen oyuna 700 kişi katıldı. Oyuncular; EBSO Vakfı Kadınlar Birliği üyelerinden Arzu Öztaş, Bengi Şen, Didem G. Erdem, Dilek Şınlak, Gülsün Kabadayı, İncila Kabadayı, Melike Binlioğlu ve Nazan Yılmaz oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Oyun sonrası İzmir Şube Yürütme Kurulu Başkanı Gülnur Soybayraktar eğitime katkılarından dolayı EBSO Vakfı'na, EBSO Vakfı Kadınlar Birliği'ne, yönetmen ve oyunculara teşekkür etti. Soybayraktar, "Bugün teşekkürlerimi bitiremeyeceğim çünkü bu oyunun sahnelenmesi için destek veren çok fazla kişi ve kurum oldu. Gençlerimizin aydınlık gelecekleri için destek olmanız hepimizi çok mutlu ediyor. İsmet İnönü Sanat Merkezi'ne sağladıkları ücretsiz salon için, EMR Windsurf Urla'dan Emirşah Polat'a da destekleri için çok teşekkür ederim" dedi.

TEV İzmir Şubesi Onursal Başkanı Salih Özen de bu projeye destek veren

EBSO Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kocagil'e,

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği adına Kadınlar Birliği başkanına İpek Özçelik'e,

Yönetmen Doğan Yağcı'ya, Sanat Yönetmeni Sayın Cihangir Turantaş'a ve tüm oyunculara plaket verdi.

Tiyatro oyunundan elde edilen tüm gelir ise TEV'e bağışlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.