Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'3 bin asker Kerkük sınırına yığıldı'

'3 bin asker Kerkük sınırına yığıldı'

Irak Ordusu'nun 3 bin kişilik birliği Kerkük sınırına yıldığı iddia edildi. Öte yandan Irak Başbakanı İbadi, tartışmalı referandumun ardından kritik bir açıklamada bulundu. İbadi, "Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 12.10.2017 - 14:51

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız." dedi.

Öte yandan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKYB) referandum sonrasında, Irak Ordusu’ndan 3 bin kişilik bir birlik Kerkük sınırına yerleştiği iddai edildi. DHA'dan İrfan Sapmaz'ın haberine göre Irak birliğinin Kerkük’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta konuşlandığı gözlenirken, kent çevresinde de yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

IKYB de, Irak hükümetinin saldırı hazırlığı yaptığı yönündeki istihbarat bilgileri üzerine harekete geçti. Peşmerge güçleri, sabah saatlerinde güvenlik amacıyla, Hazır bölgesinde, Duhok ve Erbilden Musul'a giden 2 ana yolu kapattı.

Bağdat ve Musul yönlerinden Kerkük’e uzanan ana yollar, ağır makinalı silahlar ile donatılmış "kontrol noktaları" bulunuyor. Bu kontrol noktalarından bazıları yalnızca Peşmerge kontrolündeyken, bazıları ise Haşdi Şabi ordusunun Türkmen ve Peşmerge güçlerinin ortak kontrolünde bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.