Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'23 Nisan Ruhu' Çiğli’de birçok etkinlikle canlandı

'23 Nisan Ruhu' Çiğli’de birçok etkinlikle canlandı

Çiğli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birçok etkinlik düzenlendi. Harmandalı Okul Öncesi Çocuk Eğitim ve Bakım Merkezi’nin müzikli eğlencesinin ardından, Çiğli Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Tarihin En Büyük Destanı Çanakkale” adlı tiyatro oyunu Çiğlililere duygu dolu anlar yaşattı.

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 11:03
Çiğli Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında önce Harmandalı Okul Öncesi Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezi’nin düzenlediği müzikli eğlence programını Çiğlili çocuklarla buluşturdu, daha sonra“Tarihin En Büyük Destanı Çanakkale” adlı tiyatro oyunu ile Çiğlili tiyatro severleri duygulandırdı. Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda sahnelenen tiyatro oyunu ve müzikli eğlenceye; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan, başkan yardımcıları ve müdürler, muhtarlar, meclis üyeleriile çok sayıda vatandaş katıldı.Program; Harmandalı Okul Öncesi Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezi miniklerinin dans gösterileri ile başladı, şiir dinletileriyle devam etti.
Çanakkale savaşında yaşanan dramı, milletçe verilen mücadeleyi en önemli ayrıntılarıyla sahneye yansıtan “Tarihin En Büyük Destanı Çanakkale” adlı tiyatro oyununda ise oyuncular sergiledikleri performansla izleyenlere duygusal anlar yaşattı, izleyenlerin beğenisini kazandı. Oyunun sonunda Başkan Arslan tarafından Çiğli Belediye Tiyatrosu oyuncularına çiçek takdim edildi.



Başkan Arslan: “Çocuklarımız Geçmişleriyle Bağ Kursunlar İstedik ”

Çiğli Belediyesi olarak özel gün ve haftalarda mutlaka kültür-sanat faaliyetleri düzenlediklerini, müzikli eğlenceler ve tiyatro gösterimleri açısından Çiğli’nin şanslı bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara armağan edilmiş en güzel bayramdır. Bu özel günde onları yalnız bırakmadık ve öncelikle; Harmandalı Okul Öncesi Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen müzikli eğlencede onlarla coştuk, eğlendik. Daha sonra destansı mücadelemizin anlatıldığı, cumhuriyetimizin kurulmasında en etkili savaşlardan biri olan Çanakkale’yi muhteşem bir oyunlaçocuklarımıza anlattık. Çocuklarımız geçmişleriyle ve atalarının göstermiş olduğu destansı mücadelenin ne şartlarda, nasıl verildiği ile ilgili bağ kurmalarını istedik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanı olan23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı her yıl aynı coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bu sene de çocuklarımızı birbirinden güzel etkinliklerde buluşturarak bayram sevinçlerine ortak olduk” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.