Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Eğitim Sen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne siyah çelenk koydu

Türk Eğitim Sen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne siyah çelenk koydu

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen, İzmir’de yönetici atamaları mülakatlarında şaibeli yol izlendiğini iddia ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koydu. Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 15:10
Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen, İzmir’de yönetici atamaları mülakatlarında şaibeli yol izlendiğini iddia ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koydu. Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir ve sendika üyesi eğitimciler, yönetici atamalarında izlenen yolu protesto etmek amacıyla bir de basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, sınava dayalı yönetici atamaları sürecinin 19 Ağustos 2013 tarihinde başladığını hatırlatan Demir, yayınlanan takvim gereği 26-29 Ağustos arasında sözlü sınavların yapıldığını belirtti. Bunlarda eğitim çalışanlarının beklentilerinin çok üzerinde, şaibelerin ayyuka çıktığı bir süreç yaşandığını öne sürerek, “19 Ağustos tarihinde başlayan ve gün geçtikçe içinden çıkılamaz hale gelen bu sürecin, Milli Eğitim camiası tarafından da içine sinmeyen ve kabul edilemez uygulamalarla geçen bir süreç olmasından dolayı yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Sözlü mülakat esnasında yaşanan olaylar, eğitim camiasında infiale yol açmıştır.” dedi. Yönetmelik gereği 10 gün önceden sözlü mülakata çağrılması gereken adayların 8 gün önceden çağrıldığını belirten Demir, yine yönetmelik gereği türü itibariyle ayrı ayrı ilan edilmesi gereken boş eğitim kurumlarıyla ilgili uygulamaların da yönetmelikle çeliştiğini söyledi. Süreçten eğitim camiasının daha fazla zarara uğramaması ve öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan olaya el koymasını ve hakkaniyet dışı uygulamaları sona erdirmesini isteyen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, “Bugüne kadar ayrılmadığımız ve ayrılmayacağımız hakkaniyet ilkesi çerçevesinde hareket etmeye ve adaleti aramaya devam edeceğiz. Hakkını gasp etmeye çalıştığınız eğitim çalışanlarının hakkını teslim edinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, atamalarda uygulanan yöntemi protesto etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koydu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.